Om oss

Om Sepura XC Superior

Sepura XC Superior er et norsk UCI lag for terrengsyklister, med 2014 som debutsesong. Laget består av satsinger i to retninger - rundbane og maraton.

Vår ambisjon er å etablere en langsiktig satsing, og å utvikle landets fremste terrenglag. Det handler om mer enn hvor du er på resultatlistene. Vi ønsker å være en plattform for utvikling og kontinuerlige forbedringer for våre ryttere, der de bistås i å ta ut eget potensiale i en robust prestasjonskultur. I takt med hvor den enkelte er på egen utviklingsstige, skal våre ryttere være med å kjempe i toppen i sine respektive grener.


Historien

Sepura XC Superior står støtt på egne ben. Vi er likevel stolte av vår historie med Team Sepura (se nettsider + Wikipedia), og vi bygger mye av vår prestasjonskultur på en videreutvikling av tankegodset derfra. Samtidig får vi en ny og spennende dimensjon ved å legge satsingen til Halden CK MTB Elite inn under Sepura XC Superior paraplyen. På denne måten får vi brynt oss, med en fin blanding ungt og...vel... ikke fullt så ungt.


Målene

Overordnet mål er utvikle landets beste terrenglag, med en kultur som bidrar til at våre ryttere tar ut sitt potensiale. Vi er nyetablerte og balansen mellom utålmodighet og langsiktighet kommer til å stå sentralt. Hovedfokus blir likevel prestasjonsløft over flere sesonger. Mål på veien er sammensatte og ulike for maraton og rundbane, der 2014 handler om alt fra å få elitenivået for maraton i ryggraden, til landslagsplasser og topp 5 - plasseringer i World Cup rundbane.

"Vi er nyetablerte og balansen mellom utålmodighet og langsiktighet kommer til å stå sentralt. Hovedfokus blir likevel prestasjonsløft over flere sesonger."

Laget

24.10.2013 Vi er nyetablerte og kommer til å være tålmodig utålmodige, med fokus på prestasjonsløft som går over flere sesonger. Dette er Sepura XC Superior 2014. Se laget ›

Hva er rundbane?

21.10.2013 Rundbane forstås i vår verden som den mest vanlige grenen innen terrengsykling, der det som regel sykles flere runder i skogsterreng. Traséene er vanligvis teknisk krevende, og byr på en blanding av sti, grusveier, stigninger og fall. Maksimal konkurransetid er ca 1,5 time. Rundbanesykling har vært olympisk gren siden 1996. I fagtermer snakker vi om øvelsene XCO (Cross Country Olympic) og XCE (Cross Country Eliminator), som er hhv. standard rundbane og sprint.

Hva er maraton?

21.10.2013 Maratonsykling i terreng er lengre ritt over 50 - 100 km, på stier, traktorveier, grus og asfalt. Rittene er en videreutvikling fra rundbane, men traséene er som regel langt mindre teknisk krevende og er åpne for et bredere spekter av deltagere. Typiske store maratonritt er Birkebeinerrittet, CykelVasan og Grenserittet. Maratonsykling har hatt egne VM siden 2004. For maraton benyttes ofte begrepet XCM (Cross Country Marathon).

Hva er et UCI lag?

30.10.2013 UCI (Union Cycliste Internationale) er det internasjonale sykkelforbundet. Etter gitte retningslinjer kan man søke UCI, via Norges Cykleforbund (NCF), om å få etablere et UCI-registrert lag. Det gir igjen visse rettigheter og muligheter i det å konkurrere internasjonalt, i UCI registrerte ritt. For oss er dette særlig viktig i forhold til god matching ute for vår rundebaneryttere, og for muligheten til å kunne plukke UCI poeng. Sistnevnte har betydning for ranking og startseeding, noe som er avgjørende for å kunne kjempe blant de beste.